canvas menu
×
hazır yemek arama yap
Ara

Paketleme

Skin-Pack Teknolojisi

Paketleme makinesinin vakum istasyonunda ısıtılan üst film, ani olarak tabağa vakumlanır.  Üst film, ürününün boyutuna göre tamamen şekil alarak kaplanır ve ürün dışında kalan tabağın boşluklarına da yapışarak paketleme gerçekleşmiş olur. Böylece tabaktaki oksijen oranı minimum seviyede kalır ve ürünlerde hiçbir katkı maddesi kullanılmadan mikrobiyolojik dayanıklılığı arttırılarak göz alıcı sunuma sahip bir ürün elde edilir.

Avantajları;

Yemeklerin renk, lezzet ve bütünlüğünü uzun süre muhafaza edebilmesi,

Besin değerlerini uzun süre koruması,

Ambalajın kolay açılabilir özellikte olması,

Ambalajlanan ürünün şeklini alan üst film sayesinde göz alıcı bir görüntü sağlaması.

Paketleme

Modifiye Atmosferde Paketleme (MAP)

Modifiye atmosfer paketlemede, paketin içerisinden oksijenin elimine edilerek, farklı konsantrasyonlarda CO2 (Karbondioksit) ve N2 (Azot) ile doldurulmasıdır. Bununla birlikte buzdolabında uygun depolama şartlarında aerobik mikroorganizmaların, proteolitik bakterilerin, maya ve küflerin gelişimini inhibe etmektedir. Modifiye atmosfer paketlemenin raf ömrü üzerindeki etkisi; ürün tipine, taze materyalin başlangıç kalitesine, gaz karışımına, depolama sıcaklığına, işleme ve paketleme esnasında hijyene, gaz/ürün hacim oranına ve paketleme materyalinin koruma özelliklerine bağlı değişkenlik gösterir.

Avantajları ;
Kimyasal koruyuculara ihtiyaç duyulmaması


Kokusuz ve kullanışlı paketleme

Ürünler daha uzun mesafelere ulaştırılabilir, bu da dağıtım maliyetlerinin düşmesine neden olur.

İzolasyonlu paketleme; paketten su kaybı rekontaminasyonuna karşı koruma